Håndtering af medicinen

Indgivelse af piller: 

Rør så lidt ved medicinen som muligt. Hæld eventuel den ønskede mængde op i pilleglassets låg og direkte i dyrets mund. Er det nødvendigt at røre pillerne så skal det være med ren og tør hånd.

Pillerne indgives i munden, den kan eventuel lægges ind i kinden. For mest optimal virkning skal den homøopatiske medicin optages gennem slimhinden i munden, fremfor at synkes med det samme. Optagelsen er bedst hvis dyret er fastende, undgå derfor så vidt muligt fodring inkl. godbidder ca. et kvarter på hver side af medicin-indgivelsen.

Hos heste som ikke selv vil tage medicinen fra hånden kan den skjules i et stykke æble. Undgå stærklugtende godbidder som f.eks. pebermynteholdige godbidder til hesten i forbindelse med medicinering da det vil påvirke optagelsen.

 

Opbevaring af medicinen: 

Opbevares ved stuetemperatur, undgå fugtighed samt ekstrem varme eller kulde.

Undgå opbevaring i direkte sol.

Medicinen må ikke opbevares i nærheden af elektronisk udstyr som f.eks. opladere, mobiltelefoner, tv, computere, mikrobølgeovne osv.

Medicinen kan også påvirkes af stærke lugte som f.eks. hvidløg, pebermynte, æteriske olier, parfume osv. Køkkenet og badeværelset er derfor ikke ideelle steder til opbevaring.

 Kan med fordel opbevares i en skuffe eller et skab væk fra elektronisk udstyr eller stærklugtende ting som ovenfor nævnt.